top of page
Search

Monika teekond: väljakutse kolmas nädal aka "kas võtsin juurde või nägin enda õpetussõnu praktikas?"

Esimesed kaks nädalat minu teekonnast on jäädvustatud SIIN! Nüüd aga selle vinge kolmanda nädala juurde: Vot sellel kolmandal nädalal tunnen ma end juba ERITI iseendana! Muidugi annab keha veel eelmisest nädalas siit-sealt tunda, aga vaim on nii energiat täis ja minu sisemine jõud on veelgi kasvanud ja olen valmis kõiki takistusi ületama!! Samuti sain sellel nädalal kasutusse võtta juba kangide komplekti, mille Rein esimesel nädalal mulle tõi (need aga jäid terrassile ilutsema:D). Mõned kilosed raskused küll leidsid kasutust, aga mainin juba ette ära, et THE NEW YOU programmides EI PEA kangide komplekti kasutama ning ideaalselt saab kasutada meie treeningkummide komplekti ja vabaraskuseid, mille leiame kodustest esemetest.


Kolmanda nädala treeningud olid jõutreeningud, kus võtsin juba julgesti kasutusse kodus olevad raskused. Esmaspäevaste harjutuste vabaraskuseks oli minu väike ime beebi Larakene, kes on hetkel 6+ kilo. Kui me ei võta treeningut kui negatiivset kogemus,t kui laps on üleval, siis saab ka koos lapsega megahästi trenn tehtud! Larakesega saime vahepeal nägusid teha, peegli ees harjutusi sooritada ning kui ta tõesti enam ei tahtnud süles olla, siis panin ta maha ning tegime pausi. Kükkide ajal oli Lara imeline vabaraskus ning samuti sai tema enda lähedusvajaduse täidetud. Puusatõstet tegin samuti Lara abil. Hoidsin teda puusal, keerasin vaagna ette-üles, hoidsin staatilist puusatõstet tuharat aktiviseerides. Väga hästi sai trenn temaga sooritatud! Siit ka tore elukorraldus, mille emme ilmselt ära tunnevad: plaan oli ju käiku lasta pikalt terrassil ilutsenud kangide komplekt, aga vot hoopis laps oli üles ärganud! Selline asi on kõike muud kui takistus vaid ideaalne võimalus kaasata laps millegisse, mis on Sulle tähtis ja oluline. Ära lihtsalt püstita endale lootuseid saada trenn tehtud kohe ideaalselt ilma ühegi pausi või segamiseta ning võta endale selle jaoks aega. Niikaua, kuni kõht on beebsul täis, saavad kodused emmed tegelikult trenni lapse kõrvalt ilusti tehtud (vahepeal lollitades:D).

Mis puudutab Good Morning harjutust, siis selle tegin ümber rumeenia jõutõmbeks, sest good morning ajal peaks raskus olema ette kummardamise ajal kukla taga. Kuna Lara oli jäädavalt üleval ja koostöövalmis, asendasingi selle harjutuse rumeenia jõutõmbega, kus kasutan samu kehaosi ning ei pea last kukla taha viima :D. Saime suurepäraselt hakkama ning taaskord õhutan kõiki küsima ja suhtlema nii harjutuste asendussoovidega kui ka trennipäevade muutmisega. Miski ei ole kivisse raiutud, aga selleks, et tervikuna programm toimiks, anname Sulle enda professionaalsed soovitused ;). Kuna liigutus toimub ikkagi suurel määral tuharast ja tagareiest, siis nii sain Larat hoida terve aja kaisus ning kasutada teda taaskord raskusena. Ülejäänud aja istus Lara minu ees, lõbustasin teda nägudega ning treening sai väga mõnusalt tehtud. Kõige tipuks jäi Lara lõpuks oma tooli magama ning venitusharjutused sain rahulikult muusika saatel juba ära teha. Meil on väljakutsetel selline uus ja vägev osa, kus Sirli Viirg õpetab taastavat joogat ning soovitan seda kasutada jõutreeningu lõpus taastumiseks kui ka selle imelise lõõgastuse enda ellu toomiseks. Suurepärane võimalus võtta endale hetk kiire elutempo juures ning kogeda tõelist lõõgastust.


Kolmapäevasel jõutreeningul kaasasin juba kangikomplekti, mida on mul hea ja mugav kodus kasutada. Tegelikult piisab kodustel treeningutel ka ilusti treeningkummide komplektist ning need, kellel ei piisa, võiks kasutada isetehtud vabaraskusi nagu veeämber, mis on vett täis, liiva täis veepudeleid või mingeid muid leidlikke lahendusi kodustest vahenditest! Samamoodi saab kasutada tühja kangi, purunematut harjavart ja kummilintidega teha trenni raskemaks. Seega kui keegi seda loeb ja tunneb, et kodune trenn hakkab kergeks jääma, aga Sul on olemas tühi kang/harjavars ja lindid, siis küsige julgelt- saame anda nõuandeid ja soovitusi ;). Kolmapäevasel trennil kasutasin arnold pressi tehes juba päris suuri raskuseid võrreldes esimese nädalaga. Samuti ka seljaharjutustes tundsin, et saan juba neid tehes kasutada suuremaid raskusi ja staatiliselt kauem hoida. Treeningute ajal tundsin kõvasti rohkem täpselt neid lihaseid, kuhu harjutus mõjuma pidi. Alguses tundsin küll natukene, aga mitte nii tugevalt. Seega kõik tüdrukud, kes loevad seda ja on alustajad, siis märgake seda, kuidas iga nädal oskate aina rohkem aktiviseerida just õigeid lihaseid. Alguses ei peagi alati ju ideaalselt välja tulema ning see teekond tervikuna on nii äge!!


Üks päev tuli sel nädalal samme vähem, aga vastavalt enesetundele tegin need teine päev tasa. Ma ei lisa sellega endale stressi, et nüüd jäi samme vähemaks- jusiis ei jaksanud ning teen tunde järgi teine päev rohkem! Nii ongi tasakaal kena ning soovitan soojalt nende võlgadega arvestada juba järgmise päeva hommikul, mitte lükata neid järgmise päeva lõppu uueks stressoriks.


Reedene jõutrenn oli väga väga raske, aga väga väga mõnus! Ma ise tegin selle enda jaoks raskeks- lisasin veelgi enam raskuseid ja tegin veelgi aeglasemaks. Tegin seda väga mõttega ning tegin seda terve aeg peegli ees või aknapeegeldusest vaadates, et näeksin, kuidas lihased aktiveeruvad- see lisab niii palju motivatsiooni juurde tüdrukud!! Kindlasti proovige teha trenni mingi peegelpinna ees ning mõtestage see endale ümber moel, et otsite positiivseid muutuseid mitte ei keskendu sellele, et oh kõhu peal on veel rasva... Mõeldes pidevalt halvale, ei jõua kuskile... Keskendudes just lihastööle, sellele kuidas lihas kuskilt aktiviseerub, visates pilk õlalihasele, märgates anatoomiat ning näha, kuidas mis ja kust välja tuleb on lihtsalt nii niiii äge!!

Esimestel nädalatel venituste ajal tundsin kui kinni on mu puusapainutajad ja tuharalihas võrreldes minu üldise heaoluga. Kolmandaks nädalaks on liikuvus paranenud- reis, puus, tuhar, kõik on liikuvamad, ning samuti ka rinnalihas ja õla esiosa. Ilmselgelt ei olnud neil nii hea liikuvus raseduse ajal ning sünnitusest taastumisel esimestel kuudel. Kokkuvõttes on väga hea, mõnus ja vaba tunne- liigeste liikuvus on kindlasti paranenud.


Selle nädala üks megaäge avastus toimus õues koerte poole sammudes kui panin käed puusa ja tundsin seal enda täiuslikke keskkere lihaseid! Küll väikese rasvakihi all, aga jah, see tõesti pani silma nii särama! Ma saan Teile tõesti tõestada, kui vinge on enda keha veelgi paremaks muuta toitumise, trenni, stressimaandamise ja järjepidevusega. Kullakesed TEHKE MINUGA KAASA! Jah see kõik on võimalik, jah Su keha suudab rasedusest taastuda, jah see kõik tuleb lihtsalt keha ja see õige asi endale leida. See tunne on lihtsalt nii imeline ja mul on südamest nii hea meel!!


Mis puudutab vaimset heaolu, siis mõned päevad on tõesti sellised, et oo vau kui palju ma jõuan ning siis on neid päevi, kus nii palju ei jõua- see on täiesti normaalne. Ilmselgelt on mul veel pikk maa minna- ma alles harjun selle trenni-sammude-beebsuga ajaveetmise-kodu korras hoidmise-abikaasaks olemise- töö tegemise- puhkuse tasakaaluga. Vaim juba töötab väga hästi edasi ning sel nädalal panin end kirja juba uutele rahvusvahelistele diplomi kursustele ning olen valmis edasi liikuma ja arenema! On ka neid päevi, kus pea on täiesti tühi, tahaks titat kaisutada, olla rahulikult zenis ja taastada oma trennist väsinud lihaseid. Ja see on ka okei- päevad ei ole alati vennad! Kurba või paha tunnet ei ole samas kordagi sees olnud- on lihtsalt päevi, kus tahaks diivanil nurruda ;) Suures pildis on kõik peale rasvanumbri liikunud positiivsuse suunas (rasv kenasti negatiivses suunas nagu peab!). Mul on nii hea meel, et ma kaasa teen ja üldiselt on selline powerwomani tunne. Võtsin endale alguses aega taastumiseks, puhkamiseks ja lapsega olemiseks. Nüüd annab aga selline jõurenn veelgi enam sära, positiivset suhtumist ja YOU CAN DO IT vibe'i. See tõeline mina olen jälle välja tulemas ning seekord mitte see, kes ma olin varem, vaid uus ja veelgi täiuslikum versioon!


Pidupäeval ei lugenud ma ei samme, ei ampse, ei kaloreid ega ei mõelnud ühelegi sellisele asjale. Meil on väljakutses välja toodud see, et pidupäeval saavad tüdrukud ise valida, kas söövad ühe maiuse toidukorra ja ülejäänud toidukorrad tervislikult, aga kaaluma ei pea või siis söövad terve päeva nii, nagu soovivad. Mina olen võtnud täiesti vabalt. Suurem osa toidud on tervislikud, aga mitte midagi ma ei kaalu ning kui on soov midagi juurde süüa, siis igasuguse kahetsustundeta võtan juurde! Silmasära ja tähistamise momendid on nii olulised ning eriti on mind aidanud neist vabadest päevadest justkui tseremoonia tegemine, kus lähen ilusasse restorani või ostan kauni koogi- et see oleks ikka eriti eriline kogemus! Mäletan neid aegu, kus tundsin maiustades süütunnet elu tähistamise päeval. Seepärast kutsuvad paljud seda päeva ka patupäevaks. Tegelikult ei ole see ju patt vaid elu tähistamine ning patuks muutub see siis, kui seda 5x nädalas teed. Korra nädalas elu tähistades patsutad sa endale õlale selle eest, et Sa oled KURADIMA TUBLI! Ja täpselt selline tunne mul ongi- ma olen kuradima tubli! Ma tunnen nii suurt uhkust enda ja teiste tüdrukute üle ja mul on niii lahe lugeda ja vahetada meie chatis kogemusi selle üle, kuidas läheb, mida me sööme ja kuidas me elutähistamise päeval maiustame!


Laupäeva hommikul tegin ära ümbermõõdud-pildid-kaalud ja tahtsin hakata elu nautima. Olin terve nädala olnud ilusti kavas, teinud ära kõik kolm jõutrenni, söönud ja sammunud ilusti ning kaalult vaatas juurde KAALUTÕUS! Teadsin, et tegelikult ei saa see ju olla tõeline ja lõplik tulemus. Olin alles nö uuesti alustanud treeninguga ning olin algaja- keha lihtsalt ei olnud jõudnud veel ära taastuda ning talletas vett. Seda teeb see seetõttu, et aidata kehal järgi taastuda. Kuna ma seda tean, et morjendanud see mind absoluutselt. Panin oma numbrid kirja ning nautisin enda päeva edasi. Laupäeval nautisin päeva ära, pühapäeval järgisin toitumist viieliselt edasi vastavalt kavale ning tegin suure ja rahuliku jalutuskäigu. Esmaspäeva hommikul tundsin, et olen nüüd tõeliselt eelmise nädala treeningtest ära taastunud ning kaalule astudes ja peeglisse vaadates avanes väga mõnus üllatus! Kaal, ümbermõõt ning peegelpilt olid muutunud ja vähenenud.

Tunnen, et enne rasedust talletas keha rasvkudet mul kõhule, reitele ja tuhara alla, siis praegu rasedusega talletus rasv pigem sangadesse ehk selja alaosasse. Seda on näha ka eelmistest piltidest- seal on näha ka üleliigset nahka, mis tegelikult on suurepärane, sest see ju aitas ometigi beebsul kõhtu ära mahtuda! Nüüd tunnen, et sel nädalal läks kõige rohkem just sealt. Kui panen käed puusa, siis tunnen, et sealt on palju tugevam! Nii vinge on näha, kuidas esimesel nädalal läks siit-sealt, teisel nädalal hoopis uuest kohast ning seekord juba sangadest! Tuhara ja seljavaheline ala sai rasvkudest sel nädalal päris suurel moel lahti. Ilmselgelt on veel tööd teha ja liigume täiel rinnal edasi, aga niii huvitav on näha, kuidas rasv läheb ja keha muutub! Kolmanda nädalaga kaotasin:

Esimesel kaalumisel +300g ning teisel hoopis -600g (võrreldels teise nädala lõppkaaluga)

Piht: -2,5cm

Puus: -2,5cm

Reis: +0,5cm lihaskasv

Käsi: +1cm lihaskasv



bottom of page