top of page
Õhtusöögid
Sinu tervisliku ning tasakaalustatud kaalulangetuse eesmärgil soovitame õhtusöögil tarvitada rohkem valguallikaid, sama palju salatit/juurvilju ning pigem vähem täisteravilja. Inimorganism vajab kõige enam valku, siis kui see taastub mis toimub puhates ehk öösiti, sama palju värskeid saaduseid vitamiinide ning mineraalainete jaoks ning ka energia taastamiseks täisteravilja, kuid seda siiski väiksemas koguses.
Kui soovid luua iseenda retsepte, lähtu allolevatest kogustest:
-
150g valguallikaid (valmistoode)
-
50g täisteravilja (valmistoode)
-
salat/juurvili (piiranguid ei ole)
Kliki pildil, et avada retsept!

Õhtune spaghetti bolognese
Energia: 278kcal
Sv: 21,5g
R: 8,96g
V: 29,4g
Täisteraspagetid (Rimi, keedetud) 50g
Delikatess hakkliha (Maks ja moorits, toores) 100g
Munavalge (toores) 60g
Tomatipasta 20g
Sibul 10g
Himalaaja sool, pipar
Tomat 50g
Pruunista pannil hakitud sibul ning delikatess hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud, lisa munavalged, maitsesta see Himaalaja soola ja pipraga. Lisa munavalge-hakkliha segule tomatipasta ning kuumuta kuni podisemiseni. Lisa spagetid pannile ning kuumuta veel minut aega. Serveeri värske tomatiga.
Sv: 21,5g
R: 8,96g
V: 29,4g
Täisteraspagetid (Rimi, keedetud) 50g
Delikatess hakkliha (Maks ja moorits, toores) 100g
Munavalge (toores) 60g
Tomatipasta 20g
Sibul 10g
Himalaaja sool, pipar
Tomat 50g
Pruunista pannil hakitud sibul ning delikatess hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud, lisa munavalged, maitsesta see Himaalaja soola ja pipraga. Lisa munavalge-hakkliha segule tomatipasta ning kuumuta kuni podisemiseni. Lisa spagetid pannile ning kuumuta veel minut aega. Serveeri värske tomatiga.

Bataadipüree seafileega
Energia: 449kcal
Sv: 40,1g
R: 12,1g
V: 49,7g
Bataat (keedetud) 100g
Brokkoli (Härmavili, külmutatud) 200g
Seasisefilee (praetud) 150g
Hapukoor 10% 10g
Sibul 10g
Pipar, küüslaugu pulber, himaalaja sool
Kookosõli 3.5g
Keeda/auruta brokkoli. Maitsesta seafilee soola, pipra ning küüslaugupulbriga. Lisa keedetud bataadile hapukoor ning purusta kahvliga või blenderda. Serveeri bataadipüree, sealiha ning brokkoliga koos taldrikul.
Sv: 40,1g
R: 12,1g
V: 49,7g
Bataat (keedetud) 100g
Brokkoli (Härmavili, külmutatud) 200g
Seasisefilee (praetud) 150g
Hapukoor 10% 10g
Sibul 10g
Pipar, küüslaugu pulber, himaalaja sool
Kookosõli 3.5g
Keeda/auruta brokkoli. Maitsesta seafilee soola, pipra ning küüslaugupulbriga. Lisa keedetud bataadile hapukoor ning purusta kahvliga või blenderda. Serveeri bataadipüree, sealiha ning brokkoliga koos taldrikul.

Leivakorvikesed munaga
Energia: 290kcal
Sv: 25,2g
R: 14,5g
V: 16,6g
Ruisisipsi sweet chilli 30g (leivakorvikesed)
Muna (S-suurus) 2tk
Eesti kergeim majonees 30g
Himaalaja sool, küüslaugupulber,
pipar
Keeda kaks muna endale sobiva valmidusastmeni, seejärel purusta munad kahvliga kaussi ning lisa sinna majonees, Himaalaja sool, küüslaugupulber ning pipar. Serveeri saadud määre leivakorvikestes!
Sv: 25,2g
R: 14,5g
V: 16,6g
Ruisisipsi sweet chilli 30g (leivakorvikesed)
Muna (S-suurus) 2tk
Eesti kergeim majonees 30g
Himaalaja sool, küüslaugupulber,
pipar
Keeda kaks muna endale sobiva valmidusastmeni, seejärel purusta munad kahvliga kaussi ning lisa sinna majonees, Himaalaja sool, küüslaugupulber ning pipar. Serveeri saadud määre leivakorvikestes!

Õhtune omlett
Energia: 254kcal
Sv: 24,8g
R: 6,13g
V: 27,3g
Munavalge (toores) 200g
Viru sink 20g
Paprika 100g
Rukkola 10g
Spinat 20g
Tomat 30g
Must pehmik (1 viil) 30g
Kookosõli 3.5g)
Himaalaja sool, pipar
Tükelda sink ja paprika kaussi. Kuumuta pann- lisa sinna kookosõli, seejärel munavalged ning singi-paprika sega ja maitsesta Himaalaja soola ja pipraga. Rösti pehmik ning aseta taldrikule, sinna juurde valmista rukkola, spinati ja tomatiga salat ning lisa pehkmikule munavalge omlett.
Sv: 24,8g
R: 6,13g
V: 27,3g
Munavalge (toores) 200g
Viru sink 20g
Paprika 100g
Rukkola 10g
Spinat 20g
Tomat 30g
Must pehmik (1 viil) 30g
Kookosõli 3.5g)
Himaalaja sool, pipar
Tükelda sink ja paprika kaussi. Kuumuta pann- lisa sinna kookosõli, seejärel munavalged ning singi-paprika sega ja maitsesta Himaalaja soola ja pipraga. Rösti pehmik ning aseta taldrikule, sinna juurde valmista rukkola, spinati ja tomatiga salat ning lisa pehkmikule munavalge omlett.

Munavalge muffinid
Energia: 156kcal
Sv: 15,0g
R: 1,67g
V: 21,5g
Munavalge (toores) 160g
Viru sink 20g
Paprika 50g
Kinoa (keedetud) 50g
Himaalaja sool
Iceberg kapsas 20g
Pane ühte kausse tükeldatud sink ja paprika, kinoa, Himaalaja sool ning lehtsalat. Sega kõik omavahel kokku ja laota muffinivormidesse. Seejärel kalla igasse muffinivormi nii palju munavalget, et vorm oleks ⅔ täis. Küpseta 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit kuni muffinid on kuldpruunid.
Sv: 15,0g
R: 1,67g
V: 21,5g
Munavalge (toores) 160g
Viru sink 20g
Paprika 50g
Kinoa (keedetud) 50g
Himaalaja sool
Iceberg kapsas 20g
Pane ühte kausse tükeldatud sink ja paprika, kinoa, Himaalaja sool ning lehtsalat. Sega kõik omavahel kokku ja laota muffinivormidesse. Seejärel kalla igasse muffinivormi nii palju munavalget, et vorm oleks ⅔ täis. Küpseta 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit kuni muffinid on kuldpruunid.

Õhtune šokolaadi proteiinismuuti
Energia: 289 kcal
SV:43g
R: 5g
V: 17g
Spinat 50g
Banaan 1 suurem
Iconfit Pea Protein 15g
Kaerapiim 100 ml
Vesi 200 ml
Kakao 10 g
Lisa kõik koostisosad blenderisse ning naudi!
SV:43g
R: 5g
V: 17g
Spinat 50g
Banaan 1 suurem
Iconfit Pea Protein 15g
Kaerapiim 100 ml
Vesi 200 ml
Kakao 10 g
Lisa kõik koostisosad blenderisse ning naudi!

Vegan chilli läätsepada
Energia: 452kcal
SV:73g
R:8g
V:24g
Punased läätsed 75g (kuivaine kujul)
Punased oad konservist ilma vedelikuta 75g
Sibul 20g
Purustatu tomatid 200g
Friendly Viking Sour Oat kaera „hapukoor“
Sool
Pipar
Chilli maitseaine
100-200 ml vett
Haki ja prae sibul. Pese korralikult läätsed ning loputa konservivedelikust puhtaks oad. Lisa koos putustatud tomatite ja 100 ml veega pannile. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa soovi järgi chillipulbrit. Lisa soovi korral vett, kuni roog saavutab Sinule meeldiva tekstuuri. Serveeri koos riisiga lisades peale „ hapukoort “. Naudi!
SV:73g
R:8g
V:24g
Punased läätsed 75g (kuivaine kujul)
Punased oad konservist ilma vedelikuta 75g
Sibul 20g
Purustatu tomatid 200g
Friendly Viking Sour Oat kaera „hapukoor“
Sool
Pipar
Chilli maitseaine
100-200 ml vett
Haki ja prae sibul. Pese korralikult läätsed ning loputa konservivedelikust puhtaks oad. Lisa koos putustatud tomatite ja 100 ml veega pannile. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa soovi järgi chillipulbrit. Lisa soovi korral vett, kuni roog saavutab Sinule meeldiva tekstuuri. Serveeri koos riisiga lisades peale „ hapukoort “. Naudi!

Õhtune boršisupp kana ja sealihaga
Energia: 375 kcal
Sv: 34g
R: 9g
V: 33g
Salvesti hapukapsa borši purgisupp 200g
200 ml vett
Kanafilee küpsetatud 70g
Seafilee 80g
Täistera leib 1 viil / 35g
Ära karda purgitooteid, mille koostisosasid lugedes tead, millega tegu! Lisa supp koos veega potti, lase keema, sega sisse küpsetatud kanafilee tükid ning seafilee tükid. Naudi leivaga.
Sv: 34g
R: 9g
V: 33g
Salvesti hapukapsa borši purgisupp 200g
200 ml vett
Kanafilee küpsetatud 70g
Seafilee 80g
Täistera leib 1 viil / 35g
Ära karda purgitooteid, mille koostisosasid lugedes tead, millega tegu! Lisa supp koos veega potti, lase keema, sega sisse küpsetatud kanafilee tükid ning seafilee tükid. Naudi leivaga.

Kõrvitsa püreesupp röstitud südamesepikuga ja seemnetega
Energia: 430kcal
Sv: 48g
R: 11g
V: 34g
Kõrvits 250g
Porgand 50g
Puljongikuubik
Vesi 200ml
Sibul 20g
Küüslaugu pulber 1g
Köögikoor (kõige väiksema rasvaga) 15g
Peale - Kõrvitsa seemned 3g
Fazeri täistera südamesepik 50g
Kanafilee 150g
Pruunista poti põhjas sibul ning lisa vesi, kõrvits ja porgand. Lase keema ning lisa puljongikuubik. Kui juurviljad on pehmeks keenud lisa toidukoor, küüslaugupulber ning püreeri. Lisa supile kas pruunistatud kanafilee või soovi korral püreeri läbi keedetud kana supi sisse. Kaunista kõrvitsaseemnetega ning serveeri südamesepikuga.
Sv: 48g
R: 11g
V: 34g
Kõrvits 250g
Porgand 50g
Puljongikuubik
Vesi 200ml
Sibul 20g
Küüslaugu pulber 1g
Köögikoor (kõige väiksema rasvaga) 15g
Peale - Kõrvitsa seemned 3g
Fazeri täistera südamesepik 50g
Kanafilee 150g
Pruunista poti põhjas sibul ning lisa vesi, kõrvits ja porgand. Lase keema ning lisa puljongikuubik. Kui juurviljad on pehmeks keenud lisa toidukoor, küüslaugupulber ning püreeri. Lisa supile kas pruunistatud kanafilee või soovi korral püreeri läbi keedetud kana supi sisse. Kaunista kõrvitsaseemnetega ning serveeri südamesepikuga.

Burrito
Energia: 440kcal
SV: 46,7
R: 12,1
V: 33,7
Tortilla 1tk
Must uba 40g
Hakkliha (delikatess) 110g
Mais 50g
Koriander 5g
Sibul 30g
Õli 0,1g
Salsa kaste 15g
Prae pannil hakkliha õlis. Natuke enne hakkliha valmimist sega hakkliha sisse oad ja mais. Kui hakkliha on valmis ja mais ning oad soojad, siis lisa segu kaussi ja lisa juurde koriander, tükeldatud sibul, sool ning kaste.
Pane tortillasse kogu segu ning voldi kokku. Määri natuke õli peale ning pane ahju 200c juures paar minutit või aseta võileiva grilli paariks minutiks.
SV: 46,7
R: 12,1
V: 33,7
Tortilla 1tk
Must uba 40g
Hakkliha (delikatess) 110g
Mais 50g
Koriander 5g
Sibul 30g
Õli 0,1g
Salsa kaste 15g
Prae pannil hakkliha õlis. Natuke enne hakkliha valmimist sega hakkliha sisse oad ja mais. Kui hakkliha on valmis ja mais ning oad soojad, siis lisa segu kaussi ja lisa juurde koriander, tükeldatud sibul, sool ning kaste.
Pane tortillasse kogu segu ning voldi kokku. Määri natuke õli peale ning pane ahju 200c juures paar minutit või aseta võileiva grilli paariks minutiks.

Õhtune lihavõileib
Energia: 307kcal
Sv: 26,7g
R: 7,88g
V: 34,7g
Mugavalge 100g
Seasisefilee (toores) 100g
Rukkipala 35g
Eesti kergeim majonees (Felix) 20g
Spinat 5g
Rukkola 5g
Kurk 15g
Himaalaja sool, Küüslaugu pulber
Kookoseõl 3,5gl
Prae pannil kookosõlis seafilee ning munavalge, soovi korral rösti rukkipala. Maitsesta seafilee soola ja küüslaugupulbriga. Lisa rukkipalale majonees, munavalge, spinat, rukkola, kurgiviilud ning seafilee.
Sv: 26,7g
R: 7,88g
V: 34,7g
Mugavalge 100g
Seasisefilee (toores) 100g
Rukkipala 35g
Eesti kergeim majonees (Felix) 20g
Spinat 5g
Rukkola 5g
Kurk 15g
Himaalaja sool, Küüslaugu pulber
Kookoseõl 3,5gl
Prae pannil kookosõlis seafilee ning munavalge, soovi korral rösti rukkipala. Maitsesta seafilee soola ja küüslaugupulbriga. Lisa rukkipalale majonees, munavalge, spinat, rukkola, kurgiviilud ning seafilee.

Külm lõhesalat
Energia: 405kcal
Sv: 12,3g
R: 26,2g
V: 31,0g
Rukkola 5g
Spinat 10g
Iceberg kapsas 10g
Kurk 50g
Lõhe (toores) 150g
Kinoa (keedetud) 50g
Seesamiseemneõli 5g
Himaalaja sool, pipar
Sega kausis kokku rukkola, spinat, hakitud kurk, jääsalat ja seesamiseemneõli. Maitsesta soola ning pipraga. Lisa salatisse kinoa ning serveeri koos lõheviiludega.
Sv: 12,3g
R: 26,2g
V: 31,0g
Rukkola 5g
Spinat 10g
Iceberg kapsas 10g
Kurk 50g
Lõhe (toores) 150g
Kinoa (keedetud) 50g
Seesamiseemneõli 5g
Himaalaja sool, pipar
Sega kausis kokku rukkola, spinat, hakitud kurk, jääsalat ja seesamiseemneõli. Maitsesta soola ning pipraga. Lisa salatisse kinoa ning serveeri koos lõheviiludega.

Kalkunifilee kartuliga
Energia: 281kcal
Sv: 16,6g
R: 3,1g
V: 47,8g
Kalkunifilee (toores) 180g
Gurmeekartul (Rimi, toores) 50g
Iceberg lettuce 30g
Paprika 20g
Kurk 30g
Tomat 50g
Salatikaste (Itaalia 0.5%) 20g
Himaalaja sool, pipar, broileri maitseaine, kartuli maitseaine, chilli helbe
Pane kartulid keema/ahju ning pruunista kalkunifilee pannil. Samal ajal valmista salat paprikast, jääsalatist, kurgist, tomatist ning itaalia salatikastmest. Maitsesta kalkunifilee broileri maitseaine, soola ja pipraga. Kartulid maitsesta kartuli maitseainega. Serveeri kõik komponendid koos taldrikul ning soovi korral raputa peale chillihelbeid.
Sv: 16,6g
R: 3,1g
V: 47,8g
Kalkunifilee (toores) 180g
Gurmeekartul (Rimi, toores) 50g
Iceberg lettuce 30g
Paprika 20g
Kurk 30g
Tomat 50g
Salatikaste (Itaalia 0.5%) 20g
Himaalaja sool, pipar, broileri maitseaine, kartuli maitseaine, chilli helbe
Pane kartulid keema/ahju ning pruunista kalkunifilee pannil. Samal ajal valmista salat paprikast, jääsalatist, kurgist, tomatist ning itaalia salatikastmest. Maitsesta kalkunifilee broileri maitseaine, soola ja pipraga. Kartulid maitsesta kartuli maitseainega. Serveeri kõik komponendid koos taldrikul ning soovi korral raputa peale chillihelbeid.

Bataadi-porgandi püreesupp lõhega
Energia: 501kcal
Sv: 45,8g
R: 22,9g
V: 32,0g
Lõhe (toores) 150g
Bataat 120g
Porgand 135g
Toorjuust (philadephia light 11%) 15g
Vesi 400ml
Himaalaja sool, pipar
Keeda bataat ning porgand valmis (lõika väikesteks kuubikuteks, et keeksid kiiremini). Võid osa keeduveest tõsta eemale anumasse. Lisa köögiviljadele juurde toorjuust ning püreesta saumikseriga. Kui segu on liiga paks, siis lisa keeduvett juurde nii palju, kuni saavutad endale sobiva konsistentsi. Lisa maiseained.
Lõhe võid teha kas koos köögiviljadega keetes valmis või teed ahjus. Kui lõhe on valmis, siis lisa see püreestatud supile peale.
Sv: 45,8g
R: 22,9g
V: 32,0g
Lõhe (toores) 150g
Bataat 120g
Porgand 135g
Toorjuust (philadephia light 11%) 15g
Vesi 400ml
Himaalaja sool, pipar
Keeda bataat ning porgand valmis (lõika väikesteks kuubikuteks, et keeksid kiiremini). Võid osa keeduveest tõsta eemale anumasse. Lisa köögiviljadele juurde toorjuust ning püreesta saumikseriga. Kui segu on liiga paks, siis lisa keeduvett juurde nii palju, kuni saavutad endale sobiva konsistentsi. Lisa maiseained.
Lõhe võid teha kas koos köögiviljadega keetes valmis või teed ahjus. Kui lõhe on valmis, siis lisa see püreestatud supile peale.

Riisipaberirullid
Energia: 400kcal
Sv: 40,7g
R: 10,9g
V: 35,2g
Riisipaber 50g
Kanakintsuliha (praetud) 50g
Hiidkrevetid 100g
Kookosõli (sprei) 0.2g
Porgand (riivitud) 15g
Kurk 20g
Iceberg kapsas 15g
Koriander 2g
Magus-hapu chilli kaste (Felix) 15g
Küüslaugu pulber, himaalaja sool
Prae krevetid pannil koos soola, küüslaugu pulbri ning kookosõliga (kasuta spreid) ca 3 minutit. Haki alusele valmis kapsas, koriander, kurk, progand. Võta riisipaberid üks haaval pakist välja ja leota ca 10sekundit vees, seejärel raputa vesi maha ning aseta alusele. Niisutatud riisi paber muutub pehmemaks mõne hetke pärast ja siis on õige aeg koostisosad sisse laotada, kindlasti tihkelt keskele. Paki riisipaber kokku täidise ümber nii, et see püsiks koos ja tekiks kaunis rull. Anna riisipaberile aega minna pehmeks ja tea, et harjutamine teeb meistriks. Naudi riisi paberi rulle kerge sweet chilli kastmega.
Sv: 40,7g
R: 10,9g
V: 35,2g
Riisipaber 50g
Kanakintsuliha (praetud) 50g
Hiidkrevetid 100g
Kookosõli (sprei) 0.2g
Porgand (riivitud) 15g
Kurk 20g
Iceberg kapsas 15g
Koriander 2g
Magus-hapu chilli kaste (Felix) 15g
Küüslaugu pulber, himaalaja sool
Prae krevetid pannil koos soola, küüslaugu pulbri ning kookosõliga (kasuta spreid) ca 3 minutit. Haki alusele valmis kapsas, koriander, kurk, progand. Võta riisipaberid üks haaval pakist välja ja leota ca 10sekundit vees, seejärel raputa vesi maha ning aseta alusele. Niisutatud riisi paber muutub pehmemaks mõne hetke pärast ja siis on õige aeg koostisosad sisse laotada, kindlasti tihkelt keskele. Paki riisipaber kokku täidise ümber nii, et see püsiks koos ja tekiks kaunis rull. Anna riisipaberile aega minna pehmeks ja tea, et harjutamine teeb meistriks. Naudi riisi paberi rulle kerge sweet chilli kastmega.